Το πρώτο στη Μεσσηνία, κι ένα από τα πρώτα στην Ελλάδα φωτοβολταϊκά συστήματα αυτοπαραγωγής Net-Metering με παράλληλη χρήση μπαταριών, τροφοδοτεί με καθαρή ηλεκτρική ενέργεια,  μια εμβληματική κατοικία στην περιοχή της Φοινικούντας

Η SolarWay σχεδίασε, μελέτησε, εγκατέστησε και παρέδωσε προς χρήση το πρώτο φωτοβολταϊκό αυτοπαραγωγής με Ενεργειακό Συμψηφισμό (net metering)  το οποίο χρησιμοποίει και  συσσωρευτές – μπαταρίες και είναι διασυνδεδεμένο με το Δημόσιο Ηλεκτρικό Δίκτυο. Το φωτοβολταϊκό σύστημα εντάσσεται στις διατάξεις περί αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς. (Άρθρο 14Α Νόμου 3486/2006 όπως ισχύει με βάση το άρθρο 6 του Νόμου 4203/2013).

Το φωτοβολταϊκό σύστημα Net-Metering περιλαμβάνει το νέο αντιστροφέα της Fronius τύπου Symo Gen 24 10.0 Plus, ο οποίος είναι υβριδικός και μπορεί να λειτουργεί είτε ως διασυνδεδεμένος με το ηλεκτρικό δίκτυο είτε ως αυτόνομος αντιστροφέας, τροφοδοτώντας την κατοικία με ηλεκτρική ενέργεια σε περίπτωση διακοπής ρεύματος από την πλευρά του δικτύου.

Η πανέμορφη κατοικία είναι ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού από τον αρχιτέκτονα Jorris Brat, και απαιτεί έναν ιδιαίτερο σε σχεδιασμό φωτοβολταϊκό σύστημα, το οποίο θα εντάσσεται αρμονικά στο ιδιαίτερο περιβάλλον της κατοικίας.

Το φωτοβολταϊκό σύστημα Net-Metering περιλαμβάνει

  • 33 φωτοβολταϊκά πάνελ της Hanwha Q CELLS GmbH τύπου Q.PEAK-G4.1 300 Wp
  • 1 αντιστροφέα (inverter) τηςFronius International GmbH τύπου Symo GEN24 10.0 Plus
  • Συσσωρευτές –μπαταρίες της BYD τύπου BATTERY-BOX PREMIUM HVS 5.1
  • Βάσεις στήριξης της Ελληνικής Alumil (σταθερή βάση στήριξης Helios 2100 AS106  της Alumil)

Όπως σε όλα μας τα έργα, ο σχεδιασμός του φωτοβολταϊκού συστήματος ακολουθεί τα πρότυπα IEC 62446-1:2016 και IEC 62446-2:2020 «Photovoltaic (PV) systems – Requirements for testing, documentation and maintenance – Part 1: Grid connected systems – Documentation, commissioning tests and inspection and Part 2: Grid connected systems – Maintenance of PV systems»

Το φωτοβολταϊκό σύστημα έχει επιθεωρηθεί κατά το IEC 62446-1:2016 και είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις του IEC 60364-6.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο