Το Enphase Energy System συνδυάζει φωτοβολταϊκά συστήματα, μπαταρίες και λογισμικό σε ένα πλήρες πακέτο, ώστε να μπορείτε να παράγετε, να χρησιμοποιείτε, να αποθηκεύετε και να πωλείτε τη δική σας ενέργεια, μέσω μιας έξυπνης εφαρμογής για κινητά.

Enphase House

Η Enphase είναι μια εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία ξεκίνησε από  το 2006 στην Σιλικον Βάλευ (Silicon Valley) της Καλιφόρνια.  Διαθέτει πάνω από 3.000 άτομά προσωπικό και κατέχει το 60% της αγοράς οικιακών φωτοβολταϊκών στις ΗΠΑ, το 65% στη Γαλλία και το 40% στην Ολλανδία.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν πάνω από 3,3 εκατομμύρια συστήματα της Enphase σε παγκόσμιο επίπεδο, με πάνω από 63 εκατομμύρια εγκατεστημένους μικρο-αντιστροφείς (microinverters).

Η τεχνολογία της Enphase χρησιμοποιεί μικρο-αντιστροφείς (microinverters) για κάθε Φ/Β πλαίσιο, αντί για έναν συμβατικό αντιστροφέα στοιχειοσειράς. Αυτό σημαίνει ότι κάθε Φ/Β πλαίσιο λειτουργεί ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα. Αυτοί οι μικρο-αντιστροφείς προσφέρουν 25 χρόνια εγγύηση, επομένως είναι ένα σύστημα υψηλής αξιοπιστίας, που σας εξοικονομεί χρόνο και χρήμα για όλη τη διάρκεια ζωής του φωτοβολταϊκού συστήματος.

Παράλληλα το σύστημα της Enphase είναι η ιδανική επιλογή για τις περιπτώσεις που θα υπάρχουν σκιάσεις στα Φ/Β πλαίσια, καθώς μειώνονται δραματικά οι απώλειες σκιάσεων. Σε ένα συμβατικό αντιστροφέα, τα Φ/Β πλαίσια συγκροτούνται σε ομάδες (στοιχειοσειρές – Strings), όπου τα Φ/Β πλαίσια συνδέονται σε σειρά το ένα με το άλλο. Το αποτέλεσμα είναι ότι η σκίαση σε ένα Φ/Β πλαίσια επηρεάζει και την απόδοση των υπολοίπων της στοιχειοσειράς του. Όμως στο σύστημα της Enphase, καθώς το κάθε Φ/Β πλαίσιο λειτουργεί ανεξάρτητα από τα άλλα, η σκίαση ενός Φ/Β πλαισίου δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα.

Αντίστοιχα με το σύστημα το Enphase, η δυσλειτουργία ή αστοχία ενός Φ/Β πλαισίου δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα, όπως σε ένα συμβατικό αντιστροφέα στοιχειοσειράς, όπου η αστοχία ενός Φ/Β πλαισίου οδηγεί σε αστοχία όλης της στοιχειοσειράς.

Η σχεδίαση του Enphase Microinverter είναι η ασφαλέστερη επιλογή για την ηλιακή ενέργεια. Σε αντίθεση με τα συστήματα με κεντρικό αντιστροφέα, τα συστήματα Enphase δεν περιέχουν ποτέ ισχύ υψηλής τάσης συνεχούς ρεύματος (DC), εξαλείφοντας τον κίνδυνο πυρκαγιών λόγω αστοχίας συνεχούς ρεύματος.

Η SolarWay επιλέχθηκε από την Enphase, εμπιστευόμενη την ποιότητα των υπηρεσιών μας , μαζί με 4 άλλες εταιρείες σε όλη την Ελλάδα, για να προωθήσει την λύση της στο άνοιγμα της στην Ελληνική αγορά. Ήδη έχει γίνει η πρώτη εγκατάσταση στην περιοχή της Βέργας Καλαμάτας σε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 10 kW το οποίο χρησιμοποιεί την πλήρη λύση Enphase Energy System περιλαμβάνοντας

  • 24 μικρο-αντιστροφείς (microinverters) IQ8AC
  • 3 μπαταρίες IQ 3T συνολικής χωρητικότητας 10,5 kWh
  • Σύστημα επικοινωνίας IQ Gateway

Πατήστε να δείτε περισσότερα

Enphase application
Enphase application from mobiles
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο