Νέα εγκατάσταση φωτοβολταϊκού αυτοπαραγωγής net metering 16 kW σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Η εγκατάσταση έγινε σε ξενοδοχειακή μονάδα αποτελούμενη από 3 πολυτελείς βίλες που βρίσκεται στην παραλία Πανταζή στον Άγιο Νικόλαο Μάνης. Το φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 16 kW αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες της μονάδας σε ηλεκτρική ενέργεια.

Φωτοβολταϊκό net metering ξενοδοχείο
Φωτοβολταϊκό net metering στη Μάνη

Το κόστος του φωτοβολταϊκού συστήματος αναμένεται να αποσβεστεί σε λιγότερο από 2 έτη, με βάση τις αυξημένες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος του τελευταίου διαστήματος.

Το φωτοβολταϊκό αυτοπαραγωγής net metering είναι σε αρμονία με την φιλοσοφία της επιχείρησης για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς θα μειώσει σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επιχείρησης καθώς θα αποτρέπει την έκλυση 19 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως και αντιστοιχεί την φύτευση 1.600 δέντρων.

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού αυτοπαραγωγής net metering 16 kW σε ξενοδοχειακή μονάδα
Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού αυτοπαραγωγής net metering 16 kW σε ξενοδοχειακή μονάδα

Το φωτοβολταϊκό Net-metering αποτελείται από

  • 39 φωτοβολταϊκά πλαίσια Luxor Solar Half-Cells Ισχύς 410 W
  • 1 αντιστροφέα (Inverter) SMA STP 15000 TL
  • Βάσεις στήριξης της K2 systems  

Ο σχεδιασμός του φωτοβολταϊκού συστήματος ακολουθεί τα πρότυπα IEC 62446-1:2016 και IEC 62446-2:2020 «Photovoltaic (PV) systems – Requirements for testing, documentation and maintenance – Part 1: Grid connected systems – Documentation, commissioning tests and inspection and Part 2: Grid connected systems – Maintenance of PV systems»

Το φωτοβολταϊκό σύστημα έχει επιθεωρηθεί κατά το IEC 62446-1:2016 και είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις του IEC 60364-6.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο