Η SolarWay εγκατέστησε για λογαριασμό της  εταιρείας Επίκουρος Βιολογικά Προϊόντα, ένα νέο φωτοβολταϊκό σύστημα ενεργειακού συμψηφισμού ισχύος 49,61 kW.

To φωτοβολταϊκό σύστημα ενεργειακού συμψηφισμού τοποθετήθηκε στη στέγη των εγκαταστάσεων της εταιρείας Επίκουρος Βιολογικά Προϊόντα.

To φωτοβολταϊκό σύστημα αποτελείται από:

  • 121 φωτοβολταϊκά πλαίσια της Γερμανικής Luxor Solar ισχύος 410 W έκαστο
  • 2 αντιστροφείς  SMA STP X 25, της Γερμανικής SMA ισχύος 25 kW έκαστος

Ο αντίκτυπος του έργου είναι ιδιαίτερα σημαντικός, τόσο για την ίδια την εταιρεία Επίκουρος Βιολογικά Προϊόντα, αλλά και ευρύτερα. Το φωτοβολταϊκό σύστημα ενεργειακού συμψηφισμού που εγκαταστάθηκε, αναμένεται να παράγει ετησίως, πάνω από 70.000 kWh, καλύπτοντας πλήρως  τις ανάγκες της Επίκουρος Βιολογικά Προϊόντα σε ηλεκτρική ενέργεια.

Ο χρόνος αποπληρωμής του κόστους της επένδυσης, μέσα από τη μεγάλη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, αναμένεται να είναι περίπου στα 2 χρόνια, ενώ ο Εσωτερικός Βαθμός Απόδοσης  της Επένδυσης (IRR) εκτιμάται στο 47%!

Παράλληλα με το έργο αυτό η Επίκουρος Βιολογικά Προϊόντα θα μειώσει σημαντικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, καθώς το φωτοβολταϊκό σύστημα θα αποτρέψει την εκπομπή 60 τόνων διοξειδίου του άνθρακα  και 1 τόνο διοξειδίου του θείου. Το φωτοβολταϊκό σύστημα θα αντιστοιχεί σε 100 στρέμματα δάσους ή 5.000 δέντρα.

Η εταιρεία Επίκουρος Βιολογικά Προϊόντα είναιπρωτοπόρος στη βιοδυναμική γεωργία και αποτελεί μια από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων ελιάς. Με το έργο αυτό η εταιρεία Επίκουρος Βιολογικά Προϊόντα θα παράγει τα βιολογικά  της προϊόντα με χρήση πράσινης ενέργεια, συμβάλλοντας με ολιστικό τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος, πιστή στις αρχές της αειφορίας.

Η εταιρεία Επίκουρος Βιολογικά Προϊόντα εμπιστεύτηκε για το έργο την SolarWay , την κορυφαία εταιρεία στον χώρο των φωτοβολταϊκών στην περιοχή της Μεσσηνίας, βασιζόμενη στην αξιοπιστία, την ποιότητα υπηρεσιών και υλικών και την αποτελεσματική διαχείριση και εκτέλεση έργων της SolarWay

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο